Vildsvin skadar våran gräsmatta!

i 200 år var vildsvinen borta och nu har dom fått ett nytt och rejält fäste. Är du en av dom som vaknar upp och har upptäckt att trädgårdens gräsmatta plötsligt ser ut som någon under natten har plöjt upp dom? Ligger din gräsmatta i närheten av en större allmänning eller ett skogsområde är risken större att man få oväntat besök i trädgården. Men varför vill gärna vildsvinen in på våra tomter? Vildsvin älskar att böka efter växtrötter och en trädgård som har alla dessa fantastiska rötter är som ett kakbord för dom. Om du nu förmodan skulle stöta på ett vildsvin så försök passa på att njuta av upplevelsen. Det kan såklart kännas lite läskigt men vildsvin går aldrig till oprovocerad attack men man skall alltid visa dom stor respekt som med alla stora vilda djur. 

Dela

Tips för att hålla vildsvinen borta:

  • Staket eller stängsel

Bönderna brukar sätt upp elstängsel för att skydda sina grödor, men elstängsel vill man helst inte ha i sin trädgård. Det räcker att du sätter upp ett lågt staket som håller vildsvinen ute, då dom inte klarar av att hoppa över det som rådjur gör. 

  • Vildsvinsjakt

Vildsvin är mycket smartare än vad man tror och lär sig faror snabbt, därför är vildsvinsjakt oerhört viktigt då det gör dom skygga. 

Vet du inte vad du skall välja?

Vi hjälper dig att hitta rätt produkter utifrån dina svar på ett par väl utvalda frågor.