Vätmedel - gräsmatta

Vad används vätmedel till?  

Vätmedel är särskilt utformad för användning på gräsmattor för att hjälpa dem att behålla vatten och fördela vatten jämnt. Vätmedel har länge använts i golfbranschen, men finns nu tillgängliga även för konsumenter.   

När ska man använda det?  

Med tiden kan jord bli vattenavstötande, det betyder att den är mindre kapabel att absorbera och behålla vatten. Jordar blir vattenavstötande på grund av normala biologiska processer i jorden. Detta händer ofta i fläckar och leder till Localized Dry Patch (LDP), detta är när vatten inte kan tränga in i de vattenavstötande områdena och så förlorar gräsmattan sin färg i fläckar.  

Vätmedel mot torrfläckar Vätmedel mot torrfläckar 2
Vätmedel - gräsmatta

Vätmedel mot torrfläckar

XE90100
Ett helt nytt vätmedel för behandling av torrfläckar & stående vatten. Ger en snabb återhämtning av en stressad gräsmatta, med synliga resultat på så lite som tre dagar. 
3 045 kr
Vätmedel till gräsmattan Vätmedel till gräsmattan 2
Vätmedel - gräsmatta

Vätmedel H2Pro 5kg

XE80394
Du kan använda dig av vätmedel dels för att behålla och fördela vattnet i marken vid extrema väderlekar som orsakat torrfläckar. Men också vid normala tillstånd för att öka turfkvaliten. Vätmdel ger en effektiv återhämtning vid obalans i din gräsmatta.
840 kr

Håll dig uppdaterad

Vill du lära dig mer om grässkötsel och ta del av våra erbjudande och senaste nyheter? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så håller vi dig uppdaterad. Du får även 10% på en order.

Vet du inte vad du skall välja?

Vi hjälper dig att hitta rätt produkter utifrån dina svar på ett par väl utvalda frågor.