XEED

Vår Historia

Dela

I över 40 år har vi på Svensk Jordelit AB levererat produkter av proffskvalitet till golfbanor och fotbollsplaner runtom i Sverige. Det är viktigt för oss att det vi levererar är noga utvald och anpassat efter våra kunders behov. Vår kunnighet och expertkunskap inom grässkötsel gör att vi alltid ligger steget före med att välja rätt produkter. 

Vi har sett en stor efterfrågan av proffsprodukter på privatmarknaden så att anpassa våra produkter till konsumentmarknaden var en självklarhet för oss.

Självklart lägger vi stor vikt på miljöfrågan

De flesta gröna växter kan leva på den energin som kommer genom fotosyntesen samt frigöring av näring i marken genom nedbrytning, Men när det gäller att skapa en fin gräsmatta så behöver vi hjälpa naturen lite på traven så att gräs blir den starkaste spelaren i konkurrens med mossa och ogräs. För att ge gräset nödvändig näring men ändå belasta miljön så lite som möjligt skall man välja teknologier som ser till att plantan kan ta upp maximal mängd av den näring som man påför.

Man skall också gödsla efter behov, d.v.s efter analys. Finns det tillfredsställande mängd av ett näringsämne skall man givetvis inte påföra mer. Med anledning av detta tycker vi att gödsling skall baseras på ett jordprov och därefter anpassas efter plantans behov och markens förutsättningar. Detta är en bra strategi för ett miljöriktigt arbetssätt! När det sedan kommer till val av fröblandning så har man bara ett bra tillfälle att för framtiden påverka växtsätt och skötsel, det är vid nyanläggning. 

Du kan t.ex välja sorter och blandningar som växer mindre på höjden vilket i sin tur påverkar antalet klippningar på ett år. Man kan också välja blandningar med arter som kräver mindre mängd vatten och näring. 

Fröval och gödselstrategi ger en mindre miljöpåverkan!

Det du sätter ihop och vad du väljer påverkar slutkvalitén på din gräsyta och vi på Xeed kan hjälpa dig att få just den typen av yta som passar dina önskemål.

Citat från våra kunder på Jordelit! 

Det är fantastiskt att alla äntligen kan få använda kvalitetsprodukter hemma i trädgården som jag själv använt i mitt yrke som greenkeeper i över 30 år säger Magnus Adèn

Det kommer göra skillnad.

Nu blir det lättare för alla att skapa sin dröm gräsmatta därhemma med grymma grönyteprodukter som faktiskt fungerar från Xeed!

Er kunskap och envishet tillsammans med Xeed’s proffsprodukter kommer att göra underverk i konsumentens trädgård!

Allt blir så himla lätt med Xeed’s användarvänliga proffsprodukter.

Magnus Adèn

Håll dig uppdaterad

Vill du lära dig mer om grässkötsel och ta del av våra erbjudande och senaste nyheter? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så håller vi dig uppdaterad