Leveranser

Leveranser från Xeed sker normalt inom ett par arbetsdagar ( måndag-fredag). Beräknad leveranstid för varor som finns i lager är 1-4 arbetsdagar. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara.

Normal leveranstid på beställningsvaror är upp till 14 dagar. 

Under högsäsong kan förseningar uppstå. Vid förseningar kommer vi att ta kontakt med dig via mail. 

När en order är lagt kommer du att få ett bekräftelsemail från order@xeed.se och så fort ditt paket lämnar vårt lager får du ett bekräftelsemail på detta. 

Om du inte har mottagit ditt bekräftelsemail inom förväntad leveranstid är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på info@xeed.se

Normalt levereras paketet till ditt närmaste utlämningsställe och måste hämtas ut inom angivet uthämtningstid som anges på aviseringen. 

Våra leveranssätt: 

  • Best - hemleverans (täcker 70% av Sveriges postnummer)
  • Postnord - hemleverans
  • Postnord - ombud
  • Postnord - Pallet

Om du valt leveranssätt ombud och din order väger mer än 20kg kommer din order att delas upp i flera paket och i flera leveranser då ett ombud inte hanterar leveranser över 20kg.

Var uppmärksam på vad som står i aviseringen från Postnord då spårningsnumret skiljer sig åt om du har flera paket att hämta. 

För mer information kring våra leveranser är du välkommen att kontakts oss via info@xeed.se

Utebliven hämtning

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnaden för returfrakt. Vi tar även ut en hanteringsavgift som ligger på 150:-

ÅNGERRÄTT

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information. 

Du har inte ångerrätt om

Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, eller om produkten har används.

När du utnyttjat din ångerrätt

Vid retur står du för risken för varan och bär ansvaret för att varan inte skadas under transporten till butik. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss. Du står själv för fraktkostnaden vid ångrat köp. 

REKLAMATION

Reklamation gäller vid enighet med konsumentköplagens. Konsumenten kan reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes. Du skickar in reklamationen via ett formulär som du hittar genom att klicka härVi på Xeed står för fraktkostnaden vid reklamation.

Om reklamationen inkommit i skälig tid ska vi på Xeed:

  • Reparera felet
  • Byta ut varan till en ny, felfri vara
  • Ge prisavdrag 
  • Låta konsumenten få häva köpet och ge pengarna tillbaks