Nu är våren här och vi är stolta att dela med oss av Golfproffset Rikard Karlbergs tips att för att lyckas bäst med sin gräsmatta.

1. Börja säsongen med att vårstäda gräsmattan genom att kratta eller blåsa bort löv/grenar eller andra lösa föremål som vintern har lämnat på gräsmattan.

Lägg en liten stund på att rensa bort det värsta ogräset. Klipp gräsmattan precis så du klipper av toppen gräset. Första klippningen handlar mer om att få upp lösa saker som vintern lämnat efter sig så använd gärna en uppsamlare på din klippare.

Avsluta med en gödsling som XEED’s Mossa vilket ger gräset förutsättningar att växa bättre än mossan.

2. Våren och sommaren innehåller ofta perioder utan nederbörd. Då min gräsmatta är anlagd som många andra nybyggda villor på dålig jordmån torkas den snabbt ut. Därför är vätmedel min absoluta favoritprodukt då jag märkte stor skillnad från min första till andra säsong på min nylagda gräsmatta. första säsongen hade jag massa torrfläckar och de behövde vattnas konstant för att inte bli gula. Andra säsongen när jag använde vätmedel var som natt och dag.

Hade inge problem alls trots torka! Så i samband med första gödslingen så sprider jag ut H2pro vilket är aktiv i 3 månader.

3. Med vintern kommer ofta skador speciellt om du har barn som leker på den. Då min gräsmatta används flitigt av mina barn över alla säsonger behöver jag ett snabbetablerat gräs vars egenskaper är slitstarkt därför använder jag gräsfrö-blandningen Reparera när jag stödsår min gräsmatta på våren.

4. En av de vanligaste anledningarna man inte får sin nysådd/stödsådd att gro är att man kan inte hålla fröna fuktiga under de 10-14 första dagarna. En bevattningsdator som du kopplar ihop med din vattenspridare garanterar att du kommer lyckas. Gardenas Bevattningsdator ”Flex” kan du sätta på korta intervaller med minutprecision. 10 min 4 ggr under dagens soliga timmar blir perfekt att för att hålla marken och fröna fuktiga.

Gödsel Mossa 8 kg Gödsel Mossa 8 kg 2
Gödsel

Gödsel Mossa 8 kg

XE20010-08
Energy Fe har bytt namn till Mossa!NPK 11–2,2–4,2KRAFTFULL & SNABBVERKANDEVäck liv i gräsmattan på våren och lägg grunden för ett fint resultat resten av säsongen. Xeed MOSSA är det perfekta valet för dig som vill att gräsmattan ska ta fart. Som allra bäst under vår och sommar.
599 kr
Gräsfrö Reparera 5 kg Gräsfrö Reparera 5 kg 2
Gräsfrön

Gräsfrö Reparera 5 kg

XE10007-05
Bar Intensive RPR har bytt namn till RepareraTÄT & SNABBETABLERADMed Xeed REPARERA RPR får du ett snabbetablerat och självläkande gräs som ger en tät och tålig gräsmatta. Lika bra för nysådd som hjälpsådd.
949 kr
Vätmedel - gräsmatta

Vätmedel H2Pro 4kg

XE80394
Du kan använda dig av vätmedel dels för att behålla och fördela vattnet i marken vid extrema väderlekar som orsakat torrfläckar. Men också vid normala tillstånd för att öka turfkvaliten. Vätmdel ger en effektiv återhämtning vid obalans i din gräsmatta.
999 kr
KARLBERGS - "Latmask paket"
  • Paketerbjudande
Rikard Karlberg

KARLBERGS - "Latmask paket"

XEP50400-S
Fredrik Karlbergs "latmask paket" innehåller 8 kg Gödel Stärka, 1kg Gräsfrö Reparera och vår populära handspridare Handy Pro.
Innehåller: 1 ICL - Handy Pro, 1 Gräsfrö Reparera 1 kg och 1 Gödsel Stärka 8 kg.
999 kr