Gräs & Gödsel

RPR Rajgräs - Starkt som stål

Starkt som stål! 
Ett självläkande rajgräs. 

RPR är det första rajgräset som är helt världsunikt tack vare dess utlöpare! 
Det innebär att det är överlägset alla andra traditionella rajgräs då den kan bilda nya plantor. Alla dessa har då hög slittålighet och därför lämpar det sig utmärkt till dig som har högt slitage och vill ha en tålig gräsmatta. 

Gräsets ytliga utlöpare är tillväxtskott från knoppar i basen av plantan. När en RPR-planta växer vid ett skadat område kommer de ytliga utlöparna att växa horisontellt till det "tomma" området och bilda en ny stark planta.
RPR fungerar som ett nätverk av utlöpare som tillsammans bildar något man kan likna med ett armeringsnät. Detta gör RPR mycket slittåligt. 
RPR gör det även svårare för oönskat ogräs att etablera sig då ofta RPR:s utlöpare hittar den tomma platsen och fyller den. RPR har överlägsen slitagetolerans jämfört med andra rajgrässorter.

Fördelar med RPR Rajgräs: 

  • Ett rajgräs med hög slitagetolerans genom dess utlöpare.
  • Är nummer ett vid intensive slitage.
  • Orsakar mindre skador genom att det är självläkande.
  • Ger ett starkare gräs.
  • Står emot ogräs bra.

Rekommenderade gödsel

Håll dig uppdaterad

Vill du lära dig mer om grässkötsel och ta del av våra erbjudande och senaste nyheter? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så håller vi dig uppdaterad

Vet du inte vad du skall välja?

Vi hjälper dig att hitta rätt produkter. Ut enim ad minim ven iam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut liquip ex ea commodo consequat.