Skötseltips

Viktigt att höstgödsla!

Höstgödsla din gräsmatta
Dela

Hösten är en viktig årstid att gödsla för att din gräsmatta ska fortsätta att må bra och invintra på bästa sätt! Höstgödsel skapar förutsättningar för att din gräsmatta skall vara stark nog att klara vintern på bästa vis. Det ger dig även chansen att njuta av en vacker gräsmatta under hösten.

I de södra delarna av landet så är det inte ovanligt att gräset växer en bra bit in i november. Att gödsla gräset under sensommar och höst är bra för gräset, men det är viktigt att man väljer rätt typ av gödsel. Undvik gödsel som innehåller nitratkväve som bara ger oönskad tillväxt och kan stressa gräset rejält. Har man höga ambitioner så rekommenderar vi en giva med Xeed Energy Fe nu i september och sen avslutningsvis en höstgiva med Xeed Care.

Det är viktigt att du fortsätter klippa din gräsmatta så länge gräset växer. Släpper man upp gräset för långt så är risken att det lägger sig ner, håller sig blötare i ytan och ökar risken för svampsjukdomar. Rekommenderad klipphöjd under hösten är ca 20-35 mm.

Ge gräsmattan den avslutning som den förtjänar och stärk upp med höstgödsel. Se till att klippa gräset fram till slutet och skapa förutsättningar för vintern och en tidig och bra vårstart 2024.

Rekommenderade gödsel

Håll dig uppdaterad

Vill du lära dig mer om grässkötsel och ta del av våra erbjudande och senaste nyheter? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så håller vi dig uppdaterad