Välj rätt redskap

Så väljer du rätt vattenspridare

Vi lever i en tid där man inte kan förutse väder som förr och när torkan sätter in och blir än mer extrem heter räddningen bevattning. Viktigt är att du måste välja rätt spridare och kringutrustning som passar din trädgård och dina förutsättningar.

När det gäller val av rätt bevattning och rätt redskap så finns det ett par olika grundfakta som du måste ha koll på. En av de viktigaste är tryck och flöde. Dess två parametrar bestämmer hur mång kvadrat du kan vattna samtidigt. Du måste också dimensionera rören i systemet så de inte stryper flödet. Varje spridare måste ha ett specifikt flöde och tryck för att ge rätt spridningsmönster.


Det första du gör när du skall planera ditt bevattningssystem är att, med hjälp av din tomtkarta placera ut spridare enligt dess spridningsmönster så att alla delar av gräsmattan täcks. Efter detta kan du med utgångspunkt från ditt flöde och tryck dimensionera och sektionera anläggningen så att allt funkar rätt.

Du kan med hjälp av Gardenas webb-baserade bevattningstjänst rita din trädgård och få hjälp att räkna ut hur din bevattning skall byggas. Du hittar den här!

Trädgårdsarbete eller avkoppling? 

Spara både tid och vatten med rätt utrustning! 

Rekommenderade produkter

Håll dig uppdaterad

Vill du lära dig mer om grässkötsel och ta del av våra erbjudande och senaste nyheter? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så håller vi dig uppdaterad