Välj rätt redskap

Gödsel och gräsfröspridare

Sprida gödsel eller gräsfrö med handen blir aldrig riktigt bra, oftast blir det randigt och ojämnt. Därför rekommenderar vi att du använder dig av en spridare vid detta moment. Här kommer vi att förklara varför spridare för gödsel och gräsfrön skiljer sig åt. 

Gödselsppridare

Droppspridare där gödslet faller ur rakt ner under spridare fungerar men det är väldigt svårt att få gödslet jämnt. Antingen överlappar man och får där en kraftigare tillväxt eller så blir det glipor där det blir mindre tillväxt.

Gödsel fördelas bäst ut när man sprider ut det med en centrifugspridare/ cyklonspridare. Dessa spridare "kastar" i väg gödslet ca: 1,5 meter åt varje håll och ger ett mycket jämnare resultat. Om du har en mindre gräsmatta rekommenderar vi att du använder dig av en handspridare. Med en handspridare kommer du även åt vid smala passager. 

Många spridare ställs in efter storleken på granulär på gödselet. Storleken på granulen hittar du ofta på förpackningen eller i specifikationer. 

Gräsfröspridare

Droppspridare passar utmärkt till att sprida gräsfrön. Med droppspridaren faller fröna rakt ner under spridare och du får en jämn fördelning av fröna. Tänk på att anpassa spridningen efter om det är nyanläggning eller hjälpsådd. 


I vårt sortiment hittar du ett flertal olika modeller och storlekar för att du ska kunna hitta den som passar dig och din trädgård bäst. 

Rekommenderade produkter

Håll dig uppdaterad

Vill du lära dig mer om grässkötsel och ta del av våra erbjudande och senaste nyheter? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så håller vi dig uppdaterad